Chakra’s

Chakra’s – alles wat je er over wilde weten

Chakra’s komen uit de traditionele Indiase cultuur. De directe betekenis van chakra is wiel of cirkel.

Kruinchakra

Dit chakra verbindt ons met de kosmische energie. Thema’s zijn bewust zijn, inzicht, wijsheid, éénheid, weten en persoonlijke autoriteit. Vanuit dit chakra kun je vanaf een afstand kijken naar jezelf en patronen bloot leggen of inzicht krijgen in je handelen en je gedragingen.

Derde oog

Het bevindt zich in het midden van je hoofd dit chakra gaat over ïntuitie en herderziendheid, het is het centrum waarmee we niet direct zichtbare dingen kunnen waarnemen, visualiseren, verbeelden en dromen.

Keelchakra

Dit chakra bevindt zich in het keelgebied. Deze chakra gaat over communicatie en creativiteit en omvat alle vormen van zelfexpressie, waarop je uitting geeft aan jezelf.
Onuitgesproken emoties zetten de energie in je keelchakra vast, wat zorgt voor een blokkade. Ook liegen, oneerlijkheid en roddelen zijn slecht voor de energiestroom in dit chakra.

Hartchakra

Dit chakra bevindt zich ter hoogt van je hart. Het hartchakra staat voor universele liefde, voor jezelf en voor anderen, maar ook liefde in de vorm van compassie, vergeving en openhartigheid.

Zonnevlechtchakra

Dit chakra gaat over kracht en energie. Het zorgt voor brandstof, energie en voeding. Vanuit dit chakra kom je in actie en verricht je handelingen, waarmee je jouw identiteit aan de wereld laat zien.

Sacraalchakra

Dit chakra bevindt zich onder de navel. Deze chakra gaat over emotie,s en sexualiteit. Een gezond chakra geeft het gevoel dat de dingen redelijk vanzelf gaan in je leven.

Wortelchakra

Dit chakra bevindt zich onder aan de wervelkolom. Het chakra verbind je met de grond. Het chakra geeft het gevoel er te mogen zijn. Een gezond wortelchakra geeft het gevoel, dat je veilig vertrouwd en zeker voelt.

Hierboven zijn de zeven chackra’s beschreven, wanneer je nog met vragen zit kan je altijd een reactie onder deze pagina plaatsen of een berichtje sturen op de contact pagina.